Grøn strøm hos Frandsen & Søndergaard

 

Pr. 1. november har vi hos Frandsen & Søndergaard indgået en grøn strømaftale certificeret med to blade hos NRGi. Det betyder, at den strøm vi køber – som supplement til den strøm vi selv producerer via vores solceller – er garanteret grøn.

 

Og hvordan så det? I Danmark blandes al strøm på elnettet – både strøm, som stammer fra vedvarende energikilder samt strøm fra fossile energikilder. Af den grund kan man ikke sikre sig, at der udelukkende kommer grøn strøm ud af sine stikkontakter, men med forbrugerombudsmandens bladmærkeordning fra 2020 kan man tilnærme sig det. Certificeringen kan opnås på to niveauer, henholdsvis ét blad og to blade, hvoraf sidstnævnte repræsenterer den grønneste løsning.

 

I og med at den strømaftale vi har indgået, er certificeret med to blade, sikrer vi os sig, at vores eludbyder dels indkøber grøn strøm via oprindelsesgarantier svarende til vores samlede elforbrug, og dels investerer i klimaindsatser, som har til formål at nedbringe mængden af CO2 i atmosfæren. Indsatsen foregår via vores elaftale ved plantning af skov, og der plantes herigennem træer, der i deres levetid optager CO2 svarende til udledningen af den strøm vi forbruger, havde den ikke været certificeret grøn.

 

Hvis du har lyst, kan du læse mere om både bladmærkeordningen og vores elprodukt hos NGRi nedenfor

 

Forbrugerombudsmandens bladmærkeordning BEVAR-MIG-EL HOS NGRi