Som man kender det fra dagligvarer o. lign, kan man tilsvarende svanemærke bygninger og byggeri. Svanemærket byggeri udmærker sig ved at have et lavt energiforbrug, en høj byggetekniske kvalitet, som er tredjepartsverificeret, en lav miljøpåvirkning, mulighed for genanvendelse og endelig et godt indeklima, hvortil der er særlig fokus på at undgå brugen af sundhedsskadelige stoffer.

MÆRKNINGSGRUNDLAG

Mærkningen består af 41 obligatoriske krav samt 14 pointkrav, hvoraf en vis andel skal opfyldes for opnåelse af certificering. I forbindelse med svanemærkning af et byggeri, skal alle byggematerialer, byggevarer og komponenter kortlægges. Hertil gælder, at der udelukkende må benyttes materialer, som er svanemærkede eller som har en ‘listet’-status under svanemærkningen. Heraf er det vigtigt, at visionen om opnåelse af svanemærkning indarbejdes i et projekt fra projektets start og følges kontinuerligt frem til aflevering.

SVANEMÆRKET BYGGERI HOS FRANDSEN & SØNDERGAARD

Pr. medio 2022 er vi i Frandsen & Søndergaard fire uddannede Konsulenter i Svanemærket byggeri, hvorfor vi er fagligt klædt på til at varetage den rådgivende rolle for opnåelse af svanemærkning.

Vi tilbyder opmærksom og synlig rådgivning gennem hele projektforløbet – fra start til slut, og vi kan bidrage med at certificere alle mærkningens bygningstyper, bestående i skoler, daginstitutioner og beboelsesejendomme såsom etagebyggeri, rækkehuse, parcelhuse og sommerhuse. Med svanemærkning af dit byggeri opnår du et gængs kendt kvalitetsstempel, som værdiforøger dit projekt.

Hiv fat i os, og hør hvordan vi kan hjælpe dig sikkert i mål med svanemærkning.