EU Taksonomi er en ny europæisk standard for bæredygtighed, der har til formål at skabe en fælles forståelse for hvornår en investering er miljømæssig mere bæredygtig. EU Taksonomien er foreløbig lovpligtig for store virksomheder at leve op til, hvortil virksomhederne skal redegøre for hvilken indvirkning på miljøet virksomhedens virke og investeringer har. På sigt kommer EU Taksonomien til at have indflydelse og betydning for virksomheder af alle størrelser.

EU taksonomiforordningen består af 6 miljømål og 4 generelle betingelser, som virksomhederne skal opfylde.

Flere og flere virksomheder begynder at kræve at deres samarbejdspartnere og leverandører kan støtte op om deres bæredygtige forretningsprofil og i den sammenhæng bidrage til Taksonomien.

EU TAKSONOMI HOS FRANDSEN & SØNDERGAARD

Som kunde hos Frandsen & Søndergaard kan du forvente kompetent faglig viden og hjælp i forbindelse med udarbejdelse af dokumentation til Taksonomien, samt udarbejdelse af konkrete strategier for implementering af Taksonomien. I den forbindelse udvælges de klimamål og kriterier, som virksomheden ønsker at have størst fokus på. Valgene skal være værdiskabende for både virksomhed, kunder og miljøet.

Størstedelen af de certificeringsordninger, der findes i byggebranchen, understøtter allerede EU Taksonomien. Dette gør sig særligt gældende for eksisterende byggeri, hvor det er muligt at implementere principperne fra EU Taksonomien via DGNB-certificeringsordningen for bygninger i drift