Træbyggeri i de bærende konstruktioner

Morten Ramskov, Konstruktionsingeniør hos Frandsen & Søndergaard

Skab Fremtidens Byggeri med Træ – Frandsen & Søndergaard er Klar til at Hjælpe

Hos Frandsen & Søndergaard står vores kompetente konstruktionsafdeling klar til at bistå jer i at realisere jeres næste byggeri. Er I på udkig efter at bruge træ som en del af de bærende konstruktioner? Træ kan ikke blot skabe flotte, moderne bygninger, men bidrager også aktivt til den grønne omstilling.

Fordelene ved træ som bærende byggemateriale

Træ er blevet et populært valg til bærende konstruktioner, ikke bare på grund af dets æstetiske kvaliteter, men også for dets miljømæssige fordele. Når træ bruges i byggeriet, fungerer det som en naturlig CO2-lager. Træ absorberer CO2 fra atmosfæren, og dette kulstof forbliver lagret i materialet, hvilket reducerer byggeriets samlede klimaaftryk betydeligt.

Med moderne træteknologier som CLT (krydslamineret træ) kan vi skabe bygninger, der er både stærke og fleksible – egenskaber, der er afgørende for at sikre en stabil konstruktion. CLT har på kort tid vundet stor popularitet, fordi det kombinerer bæredygtighed med teknisk robusthed, hvilket gør det velegnet til alt fra lave bygninger til højhuse.

 

Klar til fremtidens klimakrav

Med de kommende klimakrav i 2025 er det en oplagt løsning at vælge træ i byggeriet. Det kan reducere CO2-udledningen med op til 30% sammenlignet med traditionelle materialer som beton og stål. Træets naturlige isolerende egenskaber betyder også, at energiforbruget i bygningen kan reduceres markant, hvilket øger bygningens samlede energieffektivitet.

Hos Frandsen & Søndergaard har vi stor erfaring med at navigere de udfordringer, der kan opstå i træbyggeri – fra brandsikkerhed til akustik og holdbarhed. Vi er klar til at sikre, at jeres projekt lever op til de højeste standarder for både kvalitet og bæredygtighed.

Lad os hjælpe jer med at tage det grønne skridt fremad! 🌱

Kontakt